Zelfstandig op pad door de Betuwe op een                    Oldtimer Tractor !

De beschikbaarheidskalender voor seizoen 2023 wordt in december gepubliceerd

Praktische informatie

Globale Dagindeling  

OntvangstruimteOntvangstruimte

Van te voren hebben we samen een aanvangstijd afgesproken, dit is meestal tussen 09:30u en 11:30u. 

Eerst maar eens even kennis maken onder het genot van een bakje koffie met appelgebak. We nemen samen allerlei praktische zaken door zodat je onderweg geen vragen meer hebt.
Dit alles in een keuken/huiskamer, geheel in de stijl van de jaren vijftig. Zo kom je alvast een beetje in de sfeer.

Ook krijg je uitgebreid uitleg over het besturen van een tractor op de openbare weg.
Of tractor rijden moeilijk is? Onze ervaring is dat iedereen het rijden snel onder de knie heeft. Geen probleem dus. Je krijgt ook veel handige tips van ons zodat je je straks helemaal op je gemak voelt en vol vertrouwen aan je avontuur kan beginnen.

Onze tractoren gaan niet harder dan 16 km/u, dat is ongeveer even snel als iemand die rustig fietst. Dit is dan ook de ideale snelheid om rustig van de omgeving te genieten! 

Wij hebben meerdere routes in het programma. De één wil graag veel kilometers maken en de ander wil vaker stoppen om bijv. te gaan picknicken of wat streekproducten te kopen bij de boer. Samen wordt de best passende route gekozen. 
De gekozen route wordt uitgebreid met je doorgenomen zodat je tijdens het rijden meer tijd hebt om van de omgeving te genieten.

InstructieInstructie

Daarna zoeken we een passende tractor uit en gaan we de praktijk oefenen. Zodra je het besturen onder de knie hebt ga je zefstandig op pad. 
De blikjes drinken en het boerenlunchpakket (Indien besteld) zitten in een gekoelde melkbus die achter op je tractor staat.

Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, geen enkel probleem! 


Onderweg...Onderweg...

Eenmaal onderweg  bepaal je zelf het tempo en beslis je zelf waar je wilt stoppen. Je hebt tijd genoeg om al het moois onderweg te bekijken of ergens te stoppen voor een hapje of drankje. Jij bent tenslotte de baas vandaag!

Gemiddeld zijn huurders zo’n 4 uur onderweg. Wil je korter of langer dan is dat natuurlijk geen probleem. Wél is het handig om voor zonsondergang weer terug te zijn bij TractorSpoor.

Het weer
Het weer in Nederland is slecht te voorspellen. De oldtimers hebben geen dak, als het regent wordt je dus nat. Bij je outfit zit een poncho, mocht je overvallen worden door een bui dan kan je die gebruiken, dit is gratis.
Mocht de regen een te grote belemmering zijn voor een heerlijk dagje tractor rijden dan mag je zelf besluiten de tractor-rit op een andere dag alsnog te doen. Hiervoor wordt, in overleg met ons, een nieuwe datum afgesproken. Hier zijn geen kosten aan verbonden! Bovenstaande geldt ook voor erg warme dagen waar temperaturen van boven de 30 graden worden verwacht.
Dit alles geldt overigens niet voor kou. Als het kouder is dan verwacht dan trek je toch gewoon een extra trui aan, of misschien een paar oude kranten onder je jas? Dat deed de boer in de vijftiger jaren tenslotte ook. Overigens hoeft kou geen belemmering te zijn om deze prachtige rit te maken.

Melkbus en jutezak achterop de tractor

Wat krijg je mee ?
- Routebeschrijving
- Eventueel bestelde boeren lunchpakketten.
- Gekoelde blikjes frisdrank in een  gekoelde melkbus die achter     op je tractor staat.
- Een jute zak waarin je bijvoorbeeld een extra trui, jas of jas kan opbergen.

Brandstof 
De brandstof voor de tractor-rit is inbegrepen in de prijs. Er zit altijd voldoende brandstof in de tank om de rit uit te rijden.

Problemen onderweg
Mocht je onderweg nog vragen hebben of problemen tegen het lijf lopen dan bel je gewoon even met ons. Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar en zo nodig snel ter plekke om eventuele problemen op te lossen.

Rijbewijs 1952

Rijbewijs
Iedereen die het autorijbewijs (B) heeft gehaald vóór 1 juli 2015 mag ook op onze tractoren rijden. 
Heb je je autorijbewijs ná 1 juli 2015 gehaald dan mag je dus niet rijden op een tractor. Hiervoor moet je een apart tractorrijbewijs (T) halen.

Het rijbewijs wordt, op de dag van huur, van te voren gecontroleerd en gekopieerd. Na afloop krijg je het kopie terug. Vergeet je rijbewijs dus niet mee te nemen, dit is echt noodzakelijk!

Verzekeringen/Borg
Voordat je aan je rit gaat beginnen moet de borg van € 250,- (per tractor) in ons bezit zijn. Je mag de borg meenemen of van te voren op onze rekening overmaken. E.e.a. wordt duidelijk omschreven op de factuur die je van te voren van ons krijgt. 
De huurprijs die je betaald hebt is inclusief een WA-verzekering.

Privacy
Wij respecteren de privacy van de bezoekers van onze website en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie, die u ons verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld.
De informatie die u bij ons achterlaat wordt dus NOOIT gedeeld met derden, ook niet in de toekomst! 

Reserveren
Reserveren kan via de Reserveringspagina.  Heb je vragen of speciale wensen? Bel ons gerust even op. 

Na het verzenden van het reserveringsformulier nemen we snel contact met je op om de details te bespreken. Hierna krijg je van ons een offerte/rekening toegestuurd via de mail.
Als je akkoord gaat met ons voorstel dan kan je het afgesproken bedrag overmaken en is de reservering definitief.
Een definitieve reservering kan je tot 2 weken van te voren annuleren, er wordt dan wel € 20,- administratiekosten in rekening gebracht.
Als je een definitieve reservering annuleert binnen 2 weken voor aanvang dan wordt 50% van het totale offertebedrag in rekening gebracht. (M.u.v. regen/hitte natuurlijk)

Vragen of opmerkingen? 
Bel, mail of stuur ons een bericht via de contactpagina.
Wij beantwoorden je vragen graag.

E-mailen
Bellen
Map