Zelfstandig op pad door de Betuwe op een                    Oldtimer Tractor !

              Reserveer een leuke rit door de Betuwe

WIE ZIJN WIJ ? 

 Wij zijn Erwin en Loïs Daale-Coli en samen met onze 3 dochters wonen wij in de Monumentale Poldermolen van Geldermalsen. Een unieke plek om te wonen, op te groeien en te zijn.

Dit is de ideale plek om het vertrekpunt te laten zijn voor een onvergetelijke tocht op een oldtimer tractor vanuit het hart van de Betuwe. Wij delen graag onze passie voor oude spullen en materialen.

Toen dit concept ‘Zelfstandig een hele dag op pad met een mooie gerestaureerde Oldtimer Tractor’ in september 2022 op ons pad kwam, besloten we deze uitdaging aan te gaan en Tractorspoor voort te zetten.


Waar het allemaal mee begon.
Ben Vos is de oprichter van Tractorspoor in 2016.
Hier zijn verhaal: Als klein jongetje was ik al gefascineerd door het geluid van de tractor die wekelijks door de straat kwam rijden. De schillenboer was weer in de stad! Heel af en toe had ik geluk en mocht ik een stukje meerijden. De liefde voor tractoren zat er dus al vroeg in. Toch heb ik nog bijna 40 jaar gewacht voordat ik een tractor kon aanschaffen.
In deze tussenliggende jaren werd vooral veel gesleuteld aan brommers en later motoren. Nadat ik met mijn vrouw Ingrid en onze kinderen verhuisde van de stad naar het platteland, werd er al snel een heuse Porsche Junior tractor aangeschaft.
Deze oldtimer werd opgeknapt en wekelijks werd er een tochtje gemaakt door het prachtige rivierenlandschap van de Betuwe. De ervaringen van deze tochten zijn als basis gebruikt voor TractorSpoor.

Ben, Ingrid en Frits Ben, Ingrid en Frits

Samen met broer Frits en een aantal vrienden werd er een grote schuur gebouwd waarin een werkplaats werd ingericht.
Al snel werd het idee geboren om ook anderen te laten genieten van het rijden op zo'n prachtige oldtimer. TractorSpoor was geboren! Nog niet eerder vertoond in Nederland (en wellicht Europa): ‘Zelfstandig een hele dag op pad met een mooie gerestaureerde Oldtimer Tractor’.
Er werd een aantal tractoren aangeschaft en klaargemaakt voor de verhuur. 

Er werd een routeboekje samengesteld, zodat onze gasten de mooiste plekjes van de Betuwe konden ervaren.
Een ander deel van de schuur werd verbouwd tot ontvangstruimte, alles in de vijftiger jaren stijl. Zo konden onze gasten, voor aanvang van de tractorrit, alvast even in de sfeer komen van de vijftiger jaren.
Vanaf mei 2017 was het dan zover, TractorSpoor ging open. Met heel veel plezier, inspanningen en menig tractorritjes hebben wij dit bedrijf tot september 2022 gerund. Toen hebben wij besloten te stoppen. Om dit prachtige concept door te willen zetten, plaatsten we stuk in de plaatselijke krant het Kontakt. Hierop kwamen enkele reacties. Met Erwin en Loïs zijn we in zee gegaan en zie daar: Tractorspoor gaat door!!


Vanaf het voorjaar van 2023 gaan de tractoren weer rijden. Wij zijn nu druk met alle voorbereidingen te treffen, van het maken van een overkapping, verbouwen en inrichten van de keet, de verhuizing van alle spullen van Tricht naar de Molen. Want ook wij willen u als bezoeker(s) laten genieten van deze prachtige omgeving. We hopen u te mogen verwelkomen bij onze molen in ons eigenhandige verbouwde keetje in de jaren 50 stijl.


Graag tot ziens, hartelijke groeten van Loïs en Erwin! 

E-mailen
Bellen
Map